Owady to najliczniejsza grupa organizmów na świecie, stanowiąca cztery piąte królestwa zwierząt. Ze względu na swoją liczebność w wielu krajach stanowią podstawowy składnik codziennej diety. Owady stanowią również doskonałe źródło pełnowartościowego białka, tłuszczów oraz makro- i mikroelementów. Podczas wykładu będzie poruszany aspekt owadów jako składnik codziennej diety. Porównywane również będą do konwencjonalnego pożywienia. |
Kategorie
- Data: 9 października 2021
- Czas trwania od: 09:00
- Czas trwania do: 16:00
- Czas trwania uwagi: 1 grupa - 50 min./start każdej grupy: godz. 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
- Lokalizacja: UJK, Wydział Nauk Ścisłych i Przyrodniczych, Instytut Biologii, ul. Uniwersytecka 7
- Sala: budynek G, parter, sala B2
- Forma: wykład
- Prowadzący: mgr Karol Zubek
- Limit uczestników: 7 grup do 15 os.