Kategorie
9 października Wydarzenia
Większość ludzi kojarzy pleśń w sposób negatywny (zatrucie żywności i powietrza, choroby), na niniejszych warsztatach oprócz negatywnych aspektów  związanych z ich oddziaływaniem na organizm człowieka, uczestnicy warsztatów poznają pozytywy płynące z ich odpowiedniego wykorzystania w przemyśle farmaceutycznymi spożywczym, a także aspekt ekologiczny. Uczestnicy warsztatów będą mogli  zobaczyć hodowlę pleśni in vitro, a także wyizolować pleśń z materiału biologicznego i wykonać odpowiedni preparat mikroskopowy. 
  • Data: 9 października 2021
  • Czas trwania od: 09:00
  • Czas trwania do: 16:00
  • Czas trwania uwagi: 1 grupa - 40 min./start każdej grupy: godz. 9.00, 9:50, 10:40, 11:30, 12:20, 13:10, 14:00, 14:50
  • Lokalizacja: UJK, Wydział Nauk Ścisłych i Przyrodniczych, Instytut Biologii, ul. Uniwersytecka 7
  • Sala: budynek G, parter, sala D4
  • Forma: warsztat
  • Prowadzący: mgr Katarzyna Durlik-Popińska
  • Limit uczestników: 8 grup do 15 os.
Zapisz się na wydarzenie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *