Większość ludzi kojarzy pleśń w sposób negatywny (zatrucie żywności i powietrza, choroby), na niniejszych warsztatach oprócz negatywnych aspektów związanych z ich oddziaływaniem na organizm człowieka, uczestnicy warsztatów poznają pozytywy płynące z ich odpowiedniego wykorzystania w przemyśle farmaceutycznymi spożywczym, a także aspekt ekologiczny. Uczestnicy warsztatów będą mogli zobaczyć hodowlę pleśni in vitro, a także wyizolować pleśń z materiału biologicznego i wykonać odpowiedni preparat mikroskopowy. |
Kategorie
- Data: 9 października 2021
- Czas trwania od: 09:00
- Czas trwania do: 16:00
- Czas trwania uwagi: 1 grupa - 40 min./start każdej grupy: godz. 9.00, 9:50, 10:40, 11:30, 12:20, 13:10, 14:00, 14:50
- Lokalizacja: UJK, Wydział Nauk Ścisłych i Przyrodniczych, Instytut Biologii, ul. Uniwersytecka 7
- Sala: budynek G, parter, sala D4
- Forma: warsztat
- Prowadzący: mgr Katarzyna Durlik-Popińska
- Limit uczestników: 8 grup do 15 os.