Walka z rakiem jest możliwa również poprzez zastosowanie odpowiedniej diety. Warto więc poznać najlepsze warzywa antyrakowe. Posiadają właściwości, które pozwalają chronić się przed nowotworami, a zarazem skutecznie z nimi walczyć. Podczas wykładu podane oraz omówione zostaną przykłady warzyw oraz zawartych w nich substancji, które mogą zapobiegać powstawaniu nowotworów, bądź z nimi walczyć. Podczas dyskusji będzie można zadawać pytania w tematyce nowotworowej oraz w tematyce substancji antynowotworowych zawartych w warzywach. |
Kategorie
- Data: 9 października 2021
- Czas trwania od: 09:00
- Czas trwania do: 16:00
- Czas trwania uwagi: 1 grupa - 50 min./start każdej grupy: godz. 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
- Lokalizacja: UJK, Wydział Nauk Ścisłych i Przyrodniczych, Instytut Biologii, ul. Uniwersytecka 7
- Sala: budynek A, piętro I, sala 142
- Forma: wykład/dyskusja
- Prowadzący: mgr Kinga Skrzyniarz
- Limit uczestników: 7 grup do 15 os.